Политика на приватност

Политика за приватност

Оваа Политика за приватност ја објаснува начинот на кој Аутсорс ИТ Дооел собира, користи, открива и заштитува вашите лични податоци при користење на веб-страницата („lily.mk“). Со користење на оваа веб-страница, Вие се согласувате со практиките опишани во оваа Политика за приватност.

1. Информации кои ги собираме

Ние собираме информации од вас кога се регистрирате на нашата веб-страница, правите нарачка, претплаќате се на нашиот билтен или пополнувате формулар. Видовите на лични податоци кои можеме да ги собираме вклучуваат:

  • Име и презиме
  • Адреса за е-пошта
  • Телефонски број
  • Адреса за испорака и наплата
  • Информации за плаќање (името на картичката, последните 4 цифри и провајдерот што е користен (Visa или Mastercard))

2. Како ги користиме вашите информации

Информациите што ги собираме можат да се користат на следниве начини:

  • За обработка на вашите нарачки и за обезбедување на услугите што ги барате
  • За подобрување на нашата веб-страница и вашето корисничко искуство
  • За да Ви испратиме периодични е-мејлови поврзани со вашата нарачка или други производи и услуги
  • За да ве контактираме во врска со промоции, нови производи или други новости ако се согласите со тоа

3. Заштита на вашите информации

Ние преземаме различни мерки за безбедност за да ги заштитиме вашите лични информации. Вашите лични податоци се задржуваат во безбедна мрежа и се пристапни само за ограничен број на лица кои имаат посебни права за пристап до овие системи, и се обврзани да ги чуваат информациите доверливи.

4. Откривање на информации на трети лица

Ние не продаваме, тргуваме или на друг начин пренесуваме на трети лица вашите лични информации освен ако не ни дадете ваша согласност за тоа. Ова не ги вклучува доверливи трети лица кои ни помагаат во управувањето на нашата веб-страница, спроведувањето на нашата дејност или опслужувањето на вас, под услов тие страни да се согласат да ги чуваат информациите доверливи.

5. Колачиња (Cookies)

Нашата веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето корисничко искуство. Колачињата се мали датотеки кои веб-страницата или нејзиниот провајдер ги пренесува на вашиот компјутер преку вашиот веб-прелистувач (ако дозволите) кои овозможуваат системите на веб-страницата или провајдерот да го препознаат вашиот прелистувач и да собираат и запомнат одредени информации.

6. Права на корисниците (GDPR)

Според Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR), Вие имате право да пристапувате, изменувате, ограничите или бришете вашите лични податоци кои ги чуваме. Дополнително, имате право на преносливост на податоците и право на приговор. Ако сакате да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте не на подолу наведените контакт информации.

7. Промени на Политиката за приватност

Аутсорс ИТ Дооел го задржува правото да ја ажурира или изменува оваа Политика за приватност во било кое време. Сите промени ќе бидат објавени на оваа страница. Ваша одговорност е редовно да ја прегледувате Политиката за приватност за евентуални промени.

8. Плаќање по испорака (Cash on Delivery)

Прифаќаме и плаќање по испорака. Во овој случај, нема да се собираат информации за вашата картичка.

9. Контакт информации

Ако имате било какви прашања или барања во врска со оваа Политика на приватност, ве молиме контактирајте нѐ на: hello@lily.mk

 

Целата комуникација се одвива писмено, односно преку email за понатамошна евиденција.

Со користење на оваа веб-страница, Вие се согласувате со оваа Политика за приватност.